onsdag 5. januar 2011

Hjemmelaga knekkebrød!

Nå skal ikke jeg legge ut sunn mat hver eneste dag, men litt blir det kanskje siden det er det som er interessen om dagen.

I går kveld laget jeg for første gang hjemmelaga knekkebrød. Og det viste seg både å være enkelt, veldig godt og ikke minst perfekt til sunn lunsj på jobb!


Her kommer oppskriften:

2 dl. sammalt rug grov
2 dl. havregryn
2 dl. havrekli
2 dl. sesamfrø
2 dl. solsikkekjerner
1 dl. kruskalki
1 dl. linfrø
2 ts. salt
7 dl. vann

Alt blandes og hviler så i 20-30 min. Fordeles på 2 plater dekket med bakepapir. Du kan ha i begge platene samtidig. Rut opp før steking.Stekes på varmluft i ca 45 min på 180 grader. Ovnsdøren åpnes for utlufting underveis. Knekkebrødene kan stå litt lenger i ovnen på 100 grader hvis de ikke er spør nok.
Avkjøles på rist og oppbevares tett.


Blogglisten

1 kommentar: