tirsdag 22. februar 2011

Gulrotmuffins med kanel, banan og ostekrem.

Etter denne familien ble kjernesunn over nyttår (vi får det faktisk veldig bra til), har sukker blitt en sjelden venn. Men når jeg først skal kose meg, da skal jeg kose meg skikkelig skikkelig! Og det beste jeg vet er alle former for kake og bakst. På morsdagen var disse herlighetene på menyen=)


 Oppskrift 12 stk store muffins som vist på bildet:
60 g smør
180 g hvetemel
100 g sukker
1 ss vaniljesukker
1/2 ts malt kanel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
salt
2 egg
1/2 dl fløte
2 mellomstore gulrøtter
1 liten banan

Tilberedning:
Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt smøret og avkjøl det.
Bland alle de tørre ingrediensene. Pisk deretter egg, sukker sammen med fløte og det smeltede smøret. Bland eggblandingen inn i melblandingen og rør for hånd til alt er godt blandet. Rasp gulrøttene grovt og mos bananen med gaffel. Bland dette inn i røren. Fordel i formene så de er 3/4 fulle. Stek muffinsene i ca 25 minutter midt i ovnen.

Ostekrem:
Denne ostekremoppskriften er til en stor gulrotkake derfor veldig stor. Når jeg lager gulrotkaken er det alltid masse ostekrem igjen (selv om jeg har store mengder på kaken), det fryser jeg og har på lager til muffins eller annet godt der det passer. Så skal denne oppskriften følges til disse muffinsene kan den halveres og vel så det.

200 g romtemperert smør
500 g melis
400 g kremost naturell (jeg bruker Philadelfia orginal)
3 ss vaniljesukker

Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker.

Så er det bare å kose seg!
Muffinsformene selges på Ahlens til dem som lurer=)



Blogglisten

1 kommentar:

  1. Mmmm, disse så GODE ut! Fantatiske former. Kjøpte noen selv. Veldig lekre, og får meg til å lengte enda mer mot sommer og sol...

    Godt at dere kan skeie ut innimellom=)

    SvarSlett